Uttar Pradesh GK Questions 1

General knowledge questions are asked in most competitive examination. Applicants whether they are preparing for jobs exam or any college entrance exam they must remember top GK questions and answers related to Uttar pradesh. following is a series of GK questions quiz which are  very useful for competitive examination such as lekhpal, UP polise, samvida.You can free download these UP GK Que to crack down the any examination, Best of luck to get success.


UP GK Quiz 1

1. How many districts are there in Uttar Pradesh?  
(A) 69
(B) 70
(C) 75
(D) 72
Ans : (C) 75

2. Bharat Kala Bhawan Museum is situated in..............
(A) Agra
(B) Lucknow
(C) Allahabad
(D) Varanasi
Ans : (D) Varanasi

3. With which of the following country’s collaboration will ‘Tehri Dam Project’ be completed in the State?
(A) Germany
(B) Britain
(C) Italy
(D) Soviet Russia
Ans : (D) Soviet Russia

4. In which of the following districts is the ‘Mango’ cultivation not done in the State?
(A) Varanasi
(B) Lucknow
(C) Mirzapur
(D) Agra
Ans : (D) Agra

5. In which district of Uttar Pradesh has solar energy plant been started?
(A) Agra
(B) Aligarh
(C) Mathura
(D) Etah
Ans : (B) Aligarh

6. By which of the following names is the religious place Varanasi not known in Uttar Pradesh?
(A) Banaras
(B) Kashi
(C) Vishwanathpuri
(D) Suryanagar
Ans : (D) Suryanagar


7. By which districts tribe is the ‘Shera Dance’ done in Uttar Pradesh?
(A) Gorakhpur
(B) Lalitpur
(C) Allahabad
(D) Varanasi
Ans : (B) Lalitpur

8. Which of the following tribes is known as Banrote in Uttar Pradesh?
(A) Raji
(B) Buxa
(C) Tharu
(D) Jaunsari
Ans : (A) Raji

9. In which of the following places is the oil refinery in the State situated?
(A) Mirzapur
(B) Mathura
(C) Varanasi
(D) Agra
Ans : (B) Mathura

10. What is the length of metalled roads in Uttar Pradesh?
(A) 120 thousand km
(B) 100 thousand km
(C) 96,000 km
(D) 98 thousand km
Ans : (C) 96,000 km

 Next  


                                Select Quiz : 1  2  3  4  5  6  7  8                                
============================================================
Read many objective multiple choice questions of Uttar Pradesh G.K. Practise online thousands of Uttar Pradesh G.K. questions. You can check online answer and try mock tests for Uttar Pradesh - G.K. Questions provided.
Related Keywords:-
UP current gk Uttar pradesh gk
Uttar pradesh current gk Utter pradesh GK Questions
Up state general knowledge MCQ Uttar pradesh general knowledge pdf
Uttar pradesh general knowledge UP general knowledge

No comments:

Post a Comment