Uttar Pradesh GK Questions Pdf

General knowledge questions are asked in most competitive examination. Applicants whether they are preparing for jobs exam or any college entrance exam they must remember top GK questions and answers related to Utter Pradesh. following is a series of GK questions quiz which are  very useful for competitive examination such as lekhpal, UP police, samvida. You can free download these UP GK Que to crack down the any examination, Best of luck to get success.

UP GK Quiz 2

11. In which of the following places is the Civil Aviation Training Centre situated in the State ?
(A) Allahabad
(B) Lucknow
(C) Varanasi
(D) Amethi
Ans : (A) Allahabad

12. Which of the following cities was the place of re-installation of Hindu religion by Shankracharya ?
(A) Badrinath
(B) Ayodhya
(C) Prayag
(D) Varanasi
Ans : (A) Badrinath

13. In which of the following cities in the state is sulehkul festival, the symbol of Hindu Muslim unity organised?
(A) Meerut
(B) Aligarh
(C) Lucknow
(D) Agra
Ans : (D) Agra

14. Where is the oldest museum of the State situated ?
(A) Allahabad
(B) Lucknow
(C) Mathura
(D) Varanasi
Ans : (B) Lucknow

15. How many members are there in the UP VidhanSabha ?
(A) 540
(B) 85
(C) 210
(D) 404
Ans : (D) 404

16. When was the Cinema corporation established in Uttar Pradesh?
(A) 1951
(B) 1956
(C) 1971
(D) 1975
Ans : (D) 1975

17. To which of the following parties did the famous freedom fighter Chandra Shekhar Azad belong?
(A) Indian Socialist Republican Force
(B) Azad Hind Force
(C) Forward Block
(D) Indian National Congress
Ans : (A) Indian Socialist Republican Force

18. Where was the foundation of News Print Project laid in September 1989?
(A) Varanasi
(B) Moradabad
(C) Lucknow
(D) Allahabad
Ans : (B) Moradabad

19. In which of the following years did the present name of Uttar Pradesh come into existence?
(A) 1947
(B) 1950
(C) 1956
(D) 1935
Ans : (C) 1956

20. In which of the following districts is Narora Nuclear Energy Plant established?
(A) Agra
(B) Allahabad
(C) Mirzapur
(D) Bulandshahar
Ans : (D) Bulandshahar

Previous                                                                                                                     Next 
                                Select Quiz : 1  2  3  4  5  6  7                                 
Read many objective multiple choice questions of Uttar Pradesh G.K. Practise online thousands of Uttar Pradesh G.K. questions. You can check online answer and try mock tests for Uttar Pradesh - G.K. Questions provided.
Related Keywords:-
UP current gk Uttar pradesh gk
Uttar pradesh current gk Utter pradesh GK Questions
Up state general knowledge MCQ Uttar pradesh general knowledge pdf

Uttar pradesh general knowledge UP general knowledge

No comments:

Post a Comment