GK Questions On Tennis

1. In which Country Tennis originated ?
Answer: France

2. In which Country Modern Tennis originated ?
Answer: England

3. What is the length of standard Tennis Court ?
Answer:  78 feet

4. Where is the headquarters of International Tennis Federation ?
Answer: Roehampton (south-west London)

5. Where did the Grand slamFrench Open take place ?
Answer:  Roland Garro (in Paris)

6. Where did the Grand slamAustralian Open take place ?
answer: Melbourne Park (in Melbourne)

7. Where did the Grand slamUS Open take place ?
answer: Flushing Meadows

8. Which is the oldest  oldest tennis tournament in the world ?
Answer:  Wimbledon

9. Which is the highest paying tennis tournament in the world ?
Answer: US Open

Grand Slam Winners 2016                                                         Grand Slam Winners 2015

No comments:

Post a Comment