World Geography GK Quiz Part 1

World Geography Quiz 
Part 1

1. Which is the largest canal of the world ?
(A) Suez canal
(B) Panama canal
(C) Kra canal
(D) Bhakra canal

2. Which of the following are connected by Suez canal ?
(A) Red Sea and Dead Sea
(B) Red Sea and Arabian Sea
(C) Red Sea and Mediterranean Sea
(D) Red Sea and Black Sea

3. Which of the following ports is not situated at Pacific coast ?
(A) Vancouver 
(B) Los Angeles
(C) San Francisco
(D) Miami

4. Which of the following airports is not situated at New York-Tokyo air route ?
(A) London
(B) Paris
(C) Rome
(D) Panama

5. Which of the following occupations is not related to tertiary economy ?
(A) Transport
(B) Hunting and gathering
(C) Trade
(D) Communication

6. In which region of the world are nights the winters ?
(A) Tundra region
(B) Mediterranean region
(C) Tropical desert region
(D) Equatorial region

7. Which of the following is not the most developed part of the world ?
(A) Most of the Western Europe
(B) Japan 
MPPSC General Studies 2011
(C) Nepal
(D) South-East Australia

8. The school of Environmental Determinism was born in—
(A) Germany
(B) India
(C) England
(D) France

9. Who was the father of the school of possibilism ?
(A) Davis
(B) Chisolm
(C) Vidal-de-la-Blache
(D) Aristotle

10. Which of the following is secondary consumer ?
(A) Goat
(B) Lion
(C) Reindeer
(D) None of these

Part  1  2   3   4   5   6   7                            Next page

Answers :-

1. (D) 2. (C) 3. (D) 4. (D) 5. (B) 6. (C) 7. (C) 8. (A) 9. (C) 10. (D) 

No comments:

Post a Comment